Kansainvälinen karusellipäivä 25.7.

Kansanvälistä karusellipäivää vietetään 25.7. ja ensimmäisen kerran sitä on juhlittu vuonna 2014.

Karusellipäivän on perustanut kansainvälisen karuselliyhdistyksen presidentti, Bette Largent, ja karusellihistorioitsija Ronald Hopkins. Päivä perustettiin kunnioittaakseen William Schneider:a, joka patentoi karusellin vuonna 1871. Häntä pidetään virallisena modernin karusellin keksijänä, USA:n patenttiviraston mukaan.

Karuselleja on ollut olemassa jo paljon ennen tätä ja ensimmäiset tiedettävät konseptit ovat Bysantin valtakunnan ajalta 500 jälleen ajanlaskun alun.

Suomen ehdottomasti merkittävin karuselli on Linnanmäen Karuselli, joka on pyörittänyt huvittelijoita jo vuodesta 1954. Karuselli tosin on valmistettu Saksassa jo vuonna 1896 ja on maailmanlaajuisesti vanhimmasta päästä.