Särkänniemi 20.7.2020

Maanantaina saavuin Särkänniemeen puoli 12 aikaan, jotta välttyisin suurimmilta jonotuksilta lipunmyynnissä ja se kannatti, sillä porukkaa alkoi kertyä paikalle paljon. Tarkoituksena oli myös vierailla ennen huvilaitteiden avausta Koiramäen eläinpuistossa ja akvaariossa mutta kaikki lapsiperheet olivat saaneet saman idean, joten siirryin suoraan Tukkijoen puoleiselle sisäänkäynnille odottelemaan.

Kello 12 portit avattiin ja sisäänmeno onnistui varsin jouhevasti, huvittelupäivän varaus tarkistettiin nopeasti ja pääsiin ensimmäisten joukossa puistoon. Sisällä suuntasin suoraan pidemmälle puistoon ja Boom-laitteen ensimmäiseen ajoon. Tähän tuli heti pitkä jono ja onneksi se tuli käytyä heti ensimmäisenä.

BOOM:n jono venyi heti pitkälle.

Boom:n jälkeen vierailin X:n ja High Voltage:n pyörityksessä, joihin pääsi suoraan kyytiin. Suosittelenkin aina suuntaamaan heti puiston perimmäisiin osiin, jolloin siellä ei ole vielä paljoa porukkaa ja laitteisiin pääsee heti kyytiin.

Puisto täyttyi aika äkkiä ja Angry Birds-alue oli todella täyteen ahdettu koko aukioloajan. Pisimmät jonot puistossa veti Tukkijoki, MotoGee ja Tyrsky, ja näissä en tällä kertaa käynyt kertaakaan. Tukkijoen jono venyi pisimmillään Possujunalle asti, Tyrskyn meni pitkälle niemen kärkeen ja MotoGeen kiersi aina Auto Racing:n viereen.

Angry Birds-alue oli täynnä koko päivän.

Kahden maissa kävin ruokailemassa Ravintola Riemun Buffetpöydässä ja tilaa oli siihen aikaan vielä hyvin. Buffet oli hyvin hoidettu ja ravintola pidettiin koko ajan siistissä kunnossa. Muutenkin puistossa hoidettiin hyvin desinfiointi ja käsidesiä oli saatavilla joka laitteen luona.

Tornadossa toista kertaa käydessä, sattui desinfiointi juuri edelleni mutta se hoidettiin tosi vauhdikkaasti. Kun junat olivat tyhjät, suihkutettiin desinfiointiaine ekaan junaa, päästettiin se radalla, käsiteltiin toinen juna ja tässä ei mennyt varmaan viittä minuuttia. Mukava oli seurata kuinka työntekijät hoitivat asian niin tehokkaasti ja onneksi sama ammattitaito toistui myös muilla laitteilla.

Koiramäen eläinpuiston kävin kiertämässä läpi neljän aikaan ja silloin siellä oli todella hiljaista, vain muutamia lapsiperheitä katselemassa eläimiä. Myös akvaariossa oli hiljaista ja Näsinneulaan pääsi suoraan jonottamatta, eli kannatti lähteä huvilaitteista kesken päivän käymään muut kohteet läpi.

Koiramäessä sai liikuskella ihan omassa rauhassa.

Miltei kaikkiin laitteisiin oli jonoa koko päivän mutta onneksi monissa on sen verran suuri kapasiteetti, joten jonot liikkuivat ihan hyvää vauhtia. Varsinkin Take Off:n, Troikan ja X:n jonot olivat suhteellisen pitkät mutta yleensä pääsi jo seuraavaan tai sitä seuraavaan ajoon, eli pitkään ei tarvinnut odotella.

Pitkät jonot liikkuivat onneksi ihan hyvää vauhtia.

Illan viimeiseksi ajoksi valitsin Hypen mutta senkin jono meni yllättäen niin nopeasti että ehdin vielä käydä Viikinkilaivassa. Laite oli täksi kaudeksi maalattu täysin ja siihen oli myös uusittu uudet hienot valot. Ainut mitä hieman ihmettelin, oli laitteen huomattava narina, jota moni kyydissä oleva kauhisteli.

Viikinkilaivan tyyli on täysin uudistettu.

Huvipuiston laitteista kaikki paitsi kaksi olivat käytössä. Trombia ja Koskiseikkailua ei ole vallitsevan poikkeustilan vuoksi avattu tänä kautena ollenkaan.

Koskiseikkailussa ei vesi virtaa tänä kesänä.

Särkänniemipäivä oli hyvin onnistunut, ilma oli koko päivän hyvä, muutamaa pienen pientä sadekuuroa lukuunottamatta. Aukioloajat tosin antavat hieman toivomisen varaa. Puisto voisi tähän aikaan kesästä olla auki aina yhdeksään saakka.