|

Pitts Special – PowerPark

Vuonna 2020 avattu Pitts Special on saksalaisen Gerstlauer:n valmistama vuoristorata, joka jatkaa Junkerista tuttua lentokoneteemaa.

Ensimmäiset tiedonmuruset uudesta vuoristoradasta saatiin syksyllä 2019, kun Junkerin viereen alkoi ilmestyä uusia betonianturoita ja spekulointi niin kotimaisilla kuin myös ulkomaisilla keskutelupalstoilla alkoi. Ensimmäisten radankappaleiden ilmestyttyä, selvisi että rata tulee olemaan saman valmistajan ja saman värinen kuin puistossa oleva Junker. Tästä lähti liikkeelle villi idea, jonka mukaan PowerPark aikoisi pidentää Junker-vuoristorataansa, jolloin se nappaisi itselleen pituus- ja korkeusennätykset, jotka Linnanmäen Taigalla tällä hetkellä on.

Loppuvuodesta alkoi ilmestyä ensimmäisiä kuvia, joista selvisi vuoristorataan tulevan pystysuora nostomäki ja samalla ideat Junkerin laajennuksesta unohtuivat, sillä varmistui kyseessä olevan aivan uusi rata.

Vuoristoradan nimeä ja virallista julkaisua saatiin odottaa peräti juhannukseen saakka, jolloin laite avautui 24.6.2020. Tämä nimen ja radan tarkempien tietojen panttaus kismitti monia mutta odotus palkittiin ja uusi rata saatiin auki yleisölle.

Vuoristoradalla viilettää Junkerista tutut vaunut, joissa kahdessa rivissä istuu yhteensä 8 matkustajaa. Ajelu alkaa hurjan näköisellä pystysuoralla nostomäellä, jonka jälkeen edessä on ensimmäinen lasku, joka mennään jyrkimmillään 85 asteen kulmassa. Laskun jälkeen tulee radan näyttävä erikoisen mallinen ja kuvauksellinen elementti, jossa vaunun suunta vaihtuu useasti. Tässä vaiheessa rata menee tien yli ja loppu onkin sitten erilaisia nopeita mäkiä ja kaarteita kartingradan yläpuolella.

Pitts Special on todella näyttävä vuoristorata ja mukava että rata on laitettu menemään kahdesti tien yli ja kartinradan päälle. Alun nostomäki on laitteen ehdottomasti paras hetki ja se vaikuttaa olevan juuri se pelottava syy, jonka vuoksi moni jättää tämän laitteen väliin. Laskun jälkeinen iso elementti on vielä ihan hyvä kyydissä olla mutta sen jälkeen tuli suuri pettymys. Lopun kaarteet ja hypyt eivät ole nautittavia vaan tahtovat runnoa kyydissä olevaa, kun vaunu kallistuu äkkiä puolelta toiselle.

Alun nostomäki on monelle ajelun pelottavin kohta.

Vaunut ja turvakaaret ovat totutun mukavat mutta vaunujen suuri tärinä on harmillista ja ihmettelenkin kuinka se näin uudessa radassa on niin voimakasta. Odotuksiin nähden Pitts Special on pienoinen pettymys ja vaunujen suuri tärinä tiputtaa pisteitä. Onneksi, kun tässä on käynyt voi pettymystä mennä nielemään vieressä olevan Junker:n kyytiin, joka on ehdottomasti Suomen kärkiratoja.

Pitts Special – PowerPark

Valmistaja: Gerstlauer, Saksa
Malli: Infinity Coaster, custom
Valmistusvuosi: 2020
Pituus: 693 m
Korkeus: 43,5 m
Huippunopeus: 100km/h
G-voimat: 4,5
Pituusraja: 130 cm, yli 10-vuotiaat. 8-10-vuotiaat, yli 130 cm huoltajan(15v) seurassa.