PowerPark, 9.8.2020

Tämän kesän ehdottomasti paras huvipuistopäivä tuli koettua sunnuntaina PowerParkissa. Edellisenä päivänä vierailimme Ähtärissä ja Hotelli Mesikämmenestä sunnuntaiaamuna uloskirjauduttuamme, lähdimme ajamaan kohti Härmää.

Saavuimme puistoon kahdentoista jälkeen ja tässä vaiheessa hotelliin ei päässyt majoittumaan, joten suuntasimme suoraan huvipuistoon. Sekä rannekkeet, että huvipuistopäivänvarauksen olimme ostaneet matkalla puistoon ja sisäänkäynti sujui todella helposti. Kännykästä näytettiin lippuluukulla qr-koodi, jolla sai rannekkeet ja portilla erikseen päivävarauksen qr-koodi.

Puistossa oli koko päivän ajan varsin väljää ja osaan laitteista pääsi kävelemään suoraan kyytiin, esim. viime vuoden uutuuteen, Enterprise:n, ei ollut koko päivänä yhtään jonoa.

Enterprise:n ei tarvinnut jonottaa lainkaan.

Suuntasimme miltei heti Kwai River-vesivuoristorataan, sillä päivä oli lämmin ja pieni kastuminen ei haittaisi. Jonotus kesti vajaat kymmenen minuuttia ja veneisiin lastattiin aina yksi seurue, eli mekin saimme yksityisajelun omalla veneellä. Laite on ollut puistossa jo vuodesta 2013 ja toivoisin että sitä pikkuhiljaa alettaisiin teemoittaa lisää. Runsaasti puita ja pensaita varrelle, niin tulisi ajelusta paljon miellyttävämpi. Kastella laite onneksi osaa ja ensimmäisessä laskussa kastui jo hieman mutta iso lasku kasteli sitten aivan kokonaan, kenkiä ja sukkia myöten.

Ehdimme ajella usealla laitteella, ennen kuin kahdelta lähdimme majoittumaan Park Hotel Härmään. Huvipuiston portilla sai käteen leiman, jolla pääsi myöhemmin puistoon takaisin. Hotelli vaikutti varsin tyhjältä, olihan sunnuntai ja monelta kesäloma päättyi juuri tähän viikonloppuun. Huoneemme oli yllätykseksemme tavallisen huoneen sijaan Mika Häkkinen Suite ja sieltä oli mukava parveke suoraan Mika Salo Circuit-ulkokartingradalle.

Hotellihuoneemme oli parvekkeellinen Mika Häkkinen Suite.

Majoittumisen jälkeen vierailimme vielä Adventure Golf:n terassilla nauttimassa oluet ja hot dogit, ennen takaisin huvipuistoon menoa. Mini golf oli todella hienon näköinen ja tarkoituksena olisi ollut pelata sitä myöhemmin illalla mutta se meni harmiksemme kiinni samaan aikaan huvipuiston kanssa, seitsemältä.

18-reikäinen Adventure Golf vaikutti todella hienolta.

Myös PowerParkissa oli hyvin hoidettu poikkeusajan käytännöt ja käsidesiä oli saatavilla ja laitteiden jonotusalueilla pidettiin turvavälit. Tässä oli PowerPark mielestäni keksinyt hyvän idean, sillä osassa laitteista jonotusalueelle oli lisätty ylimääräisiä jakajia, jolloin yksi jaettu lohko oli tarkoitettu yhdelle seurueelle.

Laitteissa ehti päivän aikana käydä todella paljon ja miltei kaikki isot laitteet tuli käytyä taas läpi. Vaikka suuret vuoristoradat ja muut vauhtilaitteet ovatkin suosikkejani, niin Real Snacks Jet Ski-laite osaa aina yllättää. Mukavaa kun niin yksinkertainen ja interaktiivinen vesilaite voi olla todella hauska ja mikä parasta, se sopii koko perheelle.

Real Snacks Jet Ski on yllättävän hauska laite.

Jos suurimpaan osaan laitteista pääsi päivän aikana suoraan niin muutamaan piti jonottaa vähän pidempään. Devil’s Mine Hotel oli yksi niistä joihin sai jonotaa vähän pidempään. Myös Thunderbird:n jonotus venähti välillä, mutta se johtui osaksi siitä, että sitä ajettiin vain yhdellä junalla.

Tämän kauden uutuuslaitetta, Pitts Special:a, ajettiin onneksi kahdella vaunulla. Epäilin ensin että tähän saisi jonottaa pisimpään mutta molemmilla kerralla kun laitteeseen menin, pääsin suoraan kyytiin. Uuden vuoristoradan pystysuora nostomäki on kyllä hurjan näköinen ja se monta kanssamatkustajaa tuntui pelottavan. Itse muu osa ajelusta oli harmikseni pettymys, sillä vaikka vauhti oli kova, niin ajoelämys oli varsin tärisevä.

Pitts Special:n nostomäki kauhistutti useita.

Päivän viimeiseksi laitteeksi valitsin Boosterin, koska tiesin että siihen saisi vähän aikaa jonottaa. Onneksi pidemmällä jonossa oli kolmen hengen seurue ja pääsin heidän kanssaan samaan vaunuun. Booster on yksi puiston parhaista laitteista ja oli mukava jättää se päivän kohokohdaksi ja tämän pyörityksessä viimeistään kuivui Kwai River:ssä kastuneet vaatteet.

Jopa 100 kilometrin tuntivauhtiin yltävä Booster, on yksi Suomen hurjimmista laitteista.

Huvipuistosta poistuttuamme ehdimme käydä vielä Adventure Golf:n terassilla oluella ja hotellihuoneessa käynnin jälkeen suuntasimme Road Houseen, jossa tarkoitus oli syödä. Kauppakeskus oli aika tyhjä kahdeksan aikaan mutta perällä olevassa Boulevard Bistro-ravintolassa oli porukkaa syömässä. Tarjoilija varoitteli hieman että pizzojen kanssa voi kestää mutta ne tuli ihan hetkessä ja olivat oikein maittavat.

Kauppakeskus RoadHouse:n käytävällä on näytteillä mm. James Bondista tuttu sukellusveneauto.

PowerPark oli taas todellakin käymisen arvoinen. Puistossa on hyvä kattaus maan parhaita laitteita ja henkilökunta oli koko vierailun ajan iloista ja asiakaspalvelu toimi joka paikassa erinomaisesti. Hyvien yöunien jälkeen oli kyllä hieman outoa mennä aamupalalle lähes tyhjään aamiaissaliin ja huomata että kesälomakausi on lopuillaan ja paikat alkavat hiljetä.