Tivoli Sariola, 7.8.2020

Viikonlopulle suunniteltujen Ähtärin ja Powerparkin lisäksi, perjantaille mahtui vierailu myös Tivoli Sariolassa. Päätimme vaihtaa Jyväskylässä yöpymisen Tuurin Onnentähteen ja silloin tuli mahdollisuus käydä tutustumassa Miljoona Tivoliin, joka oli viimeistä viikonloppua Tuurissa.

Tiukan aikataulun vuoksi, Miljoona Tivolissa vierailuun ei jäänyt aikaa kuin reilut pari tuntia mutta ehti siinä ajassa sentään muutamissa laitteissa käymään.

Viimeinen viikonloppu ja todella lämmin sää oli houkutellut alueelle runsaasti huvittelijoita ja joihinkin laitteisin oli yllättävän pitkä jonotus. Osin tämä kylläkin johtui poikkeusajan säännöistä, joten turvaväliä noudattaen, kaikkia laitteita ei lastattu täyteen.

Twisterin kyytiin mahtui aina paljon huvittelijoita ja jono meni nopeasti.

Päädyimme jonottamaan ensin Kummitusjunaan, jossa ajettiin vain yhtä vaunua kerrallaan, joten jonotusaika oli suhteellisen pitkä. Itse laitteesta jäi pitkän jonotuksen jälkeen vähän pettynyt olo, sillä aika vaisua kummittelu ajelun aikana on ja osa efekteistä oli poissa käytöstä.

The Tribe-laite oli huollossa kun saavuimme alueelle mutta onneksi se avattiin viimeisen tunnin alkaessa ja siihen muodostui heti pitkä jono. Laitteeseen onneksi mahtuu suhteellisen paljon matkustajia, joten jonotus meni vauhdilla.

Pisimmät jonot olivat Kummitusjunan, Waltzerin, Hawaiin ja Merirosvolaivan kohdalla. Merirosvolaiva ja Hawaii jäi kokematta tällä kertaa, koska niihin saattoi kerralla mahtua kyytiin vain kolmannes kapasiteetista ja jonotus tahtoi kestää turhan kauan.

Merirosvolaivaan oli pisin jonotus ja siihen emme tällä kertaa menneet.

Alueella oli laitteet ja muut lisätoiminnot sijoitettu väljästi ja turvaväleistä huolehdittiin hyvin. Käsidesiä oli saatavilla joka laitteella ja kuulutuksissa muistutettiin sen käytöstä että turvavälien noudattamisesta. Ainut harmillinen asia oli WC-tilojen sijoitus alueen ulkopuolelle suhteellisen kauas.

Laitteet oli aseteltu väljästi tivolialueelle.

Parin tunnin aikana ehti onneksi käymään suurimassa osassa isoista laitteista, kuten Twisterissä ja ikisuosikissani, Watzerissa, joka antoi taas loistavat kyydit. Vekkulatalo Mexico oli laitteista viimeisin, jossa kävimme ja sielläkin, ikävä kyllä, oli paljon efektejä pois käytöstä.

Miljoona Tivolin ollessa tänä vuonna kaikille ilmainen, näkyi se heti suurempana asiakasmääränä laitteissa ja vaikka pieniä pettymyksiä tuli lyhen vierailun aikana eteen, niin oli tivolissa vietetty aika ihan onnistunut ja positiivinen kokemus.