| |

Jersey Devil Coaster-Yksiraiteinen vuoristorata avautui vihdoin USA:ssa

13.6.2021 avautui New Jersey:n Six Flags Great Adventure-puistossa maailman suurin yksiraiteinen vuoristorata. Jersey Devil Coaster on yli 900 metriä pitkä, hitusen alle 40 metriä korkea ja ajon aikana mennään kolme kertaa pääalaspäin. Vuoristoradan piti olla kauden 2020 uutuus mutta avaus siirtyi koronapandemian vuoksi vuodella eteenpäin.

Rocky Mountain Construction valmistamia yksiraiteisia vuoristoratoja on valmisettu neljä vuodesta 2018 lähtien mutta mikään uusi keksintö se ei ole. Saksalainen Mack valmisti yksiraiteisen radan jo 60-luvulla mutta ilmeisesti tekniikka ei ollut tarpeeksi kehittynyttä, jotta niitä olisi tehty enemmän. Nyt aika on otollinen tälle mallille ja myös sveitsiläinen Intamin esitteli oman versionsa ja ensimmäinen heidän valmistamansa yksiraiteinen rakentuu Sydneyn Luna Park-puistoon.