Linnanmäki 24.5.2022

Tämän kesän ensimmäisen vierailun Linnanmäelle ajoitin hieman arvelluttavaan luokkaretkiaikaan mutta onneksi puisto olikin varsin väljä ja laitteisiin ei pahemmin tarvinnut jonotella. Puisto aukesi jo kello 11 mutta saavuin itse puistoon vasta neljän aikaan ja silloin osa luokkaretkeläisistä jo poistui kohti linja-autoja, joita oli parkkipaikalla useita. Retkeläisten lisäksi myös MM-lätkäkisaturistit olivat löytäneet Linnanmäen huvituksiin ja varsinkin Sveitsin kannattajia oli runsaasti hauskoissa punaisissa aamutakeissaan.

Riikinkukko odotti vielä värikkäitä kukkia ylleen.

Pienen puistossa kiertelyn jälkeen aloitin laitteissa käynnit ja suurinpaan osaan pääsi miltei suoraan. Mustekalan lonkeroihin, Kingin ja Ukon kyytiin pääsi heti ilman jonoja ja Linnunradalla minun lisäksi oli vain kaksi muuta kierroksella. Jonotustilanne oli sitten ihan toinen Taigassa, Salamassa ja Hurjakurussa. Taigaa ajettiin vain yhdellä junalla, joten siinä jonotusaika oli noin 15 minuuttia. Sää oli aurinkoinen ja asteita yli 20, joten Hurjakurun kasteltavaksi oli paljon halukkaita.

Taigan kyytiin oli pisimmät jonot.

Tälle kaudelle puistoon ei tullut uusia laitteita ja kaikessa hiljaisuudessa Linnanmäki on poistanut sivuiltaan maininnat molemmista 4D-teattereista. Teatterien paikalla on nyt Suomen Komediateatterin Pieni Näyttämö, jossa esitetään kesäkuun ajan Haltiattarien rohkeuskoulu-näytelmää. Uutta tälle kesälle on uusi Pallotus-peli ja Hurlumhei-ravintola.

Nälkä iski ja päätin kokeilla Hurlumhei-ravintolan, joka toimi aiemmin Funky Kitchen-nimellä ja oli nyt uudistettu. Sisustus ravintolassa on iloisen kirjava ja katosta roikkuu trendikkäitä boho-vaikutteisia rottinkivalaisimia ja kasveja.

Hurlumhei-ravintola oli sisustettu värikkäästi.

Ravintolassa on pöytiin tarjoilu, jota en osannut ennakkoon odottaa. Tarjoilija ohjasi haluamaani vapaaseen pöytään, esitteli ruoka- ja juomalistat ja hetken kuluttua toinen tarjoilija nouti tilauksen. Päädyin kokeilemaan erikoisen väristä kanaburgeria. Ruoka tuli tosi nopeasti, sillä ravintolassa ei sillä hetkellä ollut lisäkseni kuin muutama perhe.

Poikkeuksellisen värinen kanaburgeri.

Burgeri oli hyvän makuinen, karamellisoitu sipuli oli oiva lisä ja kolikkoperunat mukava poikkeus perinteisiin ranskalaisiin. Mutta harmiksi muuten niin hyvä burgeri oli miltei kylmä, olikohan sitä unohdettu kunnolla paistaa vai mikä kämmi oli käynyt? En siitä kuitenkaan jaksanut sanoa kun nälkäisenä ahmin sen suihini. Vaikka paikassa oli pöytiintarjoilu niin lasku kuitenkin hoidettiin tiskillä. Buregeripettymyksestä huolimatta, ravintola oli oikein onnistunut uudistus.

Loppuillasta Kieputtimen kyytiin ei ollut tunkua.

Tuntia ennen sulkemista, puisto alkoi selvästi tyhjentyä ja kävin puolen tunnin sisään Taigassa, Kirnussa, Rinkelissä, Raketissa ja Kingissä, joten jonottaa ei tarvinnut yhtään. Joka vierailukerta tuntuu että eri laitteet ovat niitä päivän parhaita ja tällä kertaa ikisuosikkini, Mustekalan, ja Taigan rinnalle pääsi vauhdikas Raketti, jonka laukaisu tuntui tällä kertaa yllättävän voimakkaalta.