|

Kwai River – PowerPark

PowerParkin vesiajelu, Kwai River, yrittää haastaa Särkänniemen legendaarisen Tukkijoen mutta ei siinä onnistu vaikka edellytyksiä olisi. Ennenkuin vesilaitteesta oli tietoa, valmistui puistoon Kwai-joen silta-elokuvasta tutun näköinen siltarakennelma ja vuonna 2012 alkoi sen ympärille ilmestyä betonista valettuja joen uomia. Seuraavana kesänä avattu Kwai River näytti isolta ja jännittävältä ajelulta mutta kummalliset ratkaisut ja teemoituksen puute vähän laimentavat sen tehoa.

Kwai River-laitteen on valmistanut englantilainen Interlink, joka on erikoistunut erilaisiin vesilaitteisiin ja mm. Tykkimäen vesiliukuradat on heidän valmistamiaan. Vesiajelulla on mittaa 400 metriä, joka on yllätykseksi 40 metriä vähemmän kuin Tukkijoella. Veneitä joella seilaa yhdeksän ja niihin jokaiseen mahtuu kuusi matkustajaa, kolmeen riviin kaksi rinnakkain.

Laitteen asemarakennus on näyttävä ja ajeluun on esteetön kulku ramppeja pitkin. Kun veneeseen on istuttu kyytiin, voi seikkailu joella alkaa. Asemalta vene kääntyy vasemmalle, sukeltaa pienen mäen sillan rakenteiden alle, jonka jälkeen oikea käännös johdattaa heti toiseen mäkeen ja ensimmäiseen kastumiseen. Virran viemänä vene hitaasti kulkee pitkin mutkittelevaa jokea, kunnes päästään nostomäen juurelle. Liukuhihna vetää veneen aina 14 metrin korkeuteen ja pieni kaarros oikealle. Sitten koittaa odotettu hetki, kun syöksytään mäki alas ja sillan alla olevan rakennuksen läpi, jolloin tulee isoin kastuminen. Loppu matka on taas hidasta menoa ja viimeiseksi tulee vielä toinen nostomäki, joka hinaa veneen takaisin asemalle.

Veneajelun varrella on teemoituksena muutamia rakennuksia ja laivan hylky, jotka eivät riitä viemään mainostettuun klassikkoelokuvan maailmaan. Lisäksi laite ei myöskään oikein istu maisemaan, kun rata on kirkkaan sininen. Myös aseman sijainti on aina vähän harmittanut, kun ajelun loppuun jää tylsä nostomäki. Jos asema olisikin ennen viimeistä nostomäkeä, tuntuisi ajelu vähän jännemmältä, kun ensin noustaisiin ylös rinnettä ja sieltä lasketeltaisiin sitten alaspäin.

Vaikkakin laite saa paljon kritiikkiä teemoituksesta, on se kuitenkin oikein oiva laite ja tekee sen mitä pitääkin, eli kastelee. Iso lasku on näyttävä ja pitkä, jonka aikana moni saattaa katua laitteeseen nousua, ennen täydellistä kastumista.

Kwai River – PowerPark

Valmistaja: Interlink, UK
Malli: Super Flume
Avausvuosi: 2013
Veneitä: 9
Istuinpaikkoja: 6/vene
Radan pituus: 400 m
Pituusraja: 140 cm, 120-140 cm huoltajan seurassa.