Särkänniemi 6.7.2022

Tänä kesänä Särkänniemen vierailupäivä valikoitui puhtaasti edullisen lipun hinnan mukaan. Heinäkuun päiväkohtaisten lippujen hinnat vaihtelivat 41,25 eurosta aina 49 euroon, joten valikoin halvimman päivän, joka oli keskiviikko 6.7. Päivän lähestyessä alkoi vähän hirvittää, sillä sääennuste lupasi sadetta koko päivälle mutta kun liput oli ostettu, täytyihän sitä puistoon mennä.

Puisto aukesi jo kymmeneltä mutta saavuimme puistoon vasta kahdentoista aikaan, joka osoittautui hyväksi ratkaisuksi, sillä suurin osa isoista laitteista avautui vasta kello 12:00. Puiston porteilta läpi päästyä, luvattu vesisade alkoi ja ensin suunnistettiin akvaarioon, jonne moni muukin osasi tulla sadetta suojaan. Pikaisen Näsinneulassa piipahtamisen jälkeen oli aika lähteä kohti laitteita.

Auringon paistaessa, X:n kyytiin riitti halukkaita.

Sade lakkasi ja aurinkokin jo pilkisteli pilvien takaa ja ensimmäiseksi laitteeksi valikoitui Troika. Jono oli lyhyt ja kyytiin pääsi jo seuraavaan ajoon. Heti kun turvapuomit lukittiin, alkoi taas sataa, joten ajosta ei voinut yhtään nauttia. Troikan pyörityksen jälkeen vettä tuli niin rankasti että oli mentävä äkkiä Rantaterassin suojaan. Tässä oli tarkoitus ottaa jotain juomista mutta asiakkaita oli paljon ja jono lähti pienen katoksen ulkopuolelle, joten sateeseen ei huvittanut lähteä jonottelemaan vaan odottelimme sateen laantumista.

Troika pyörittää yllätävän kovaa vaikka on jo 48 vuotta vanha.

Sade onneksi piti sen verran taukoa että ehti käydä Järvikarusellin ja Viikinkilaivan kyydissä ennen Ravintola Riemuun menoa, jossa nautimme pyörykkäbuffetin antimista. Ravintolassa oli aluksi suhteellisen täyttä mutta onneksi pöytiä vapautui tasaisesti ja istumapaikat löytyi nopeasti.

Seuraavana kohteena oli Tornado, johon oli varautunut jonottamaan hetken. Yllätys olikin suuri, kun jonossa ei ollut ketään ja pääsi suoraan ensimmäiseen penkkiin. Myös Koskiseikkailuun pääsi melkein jonottamatta ja tällä kertaa lauttoja ei lastattu täyteen, vaan seurueet pääsivät keskenään ajelulle.

Koiramäessä oli kello kolmen aikaan varsin seesteinen meininki, vain satunnaisia perheitä silloin tällöin käveli vastaan. Sateen voimistuessa porukkaa olikin kuitenkin ihan runsaasti, kun kaikki pakkautuivat sisätiloihin suojaan. Sade oli toisaalta ihan hyvä juttu, sillä aiemmin ei ole tullut tutkittua sisätiloja niin tarkkaan ja kaikkia hauskoja yksityiskohtia löytyikin joka puolelta.

Koiramäessä oli väljää katsella eläimiä.

Kun Koiramäestä tuli takaisin huvipuiston puolelle, tuli vielä yksi isompi sadekuuro ja sen jälkeen koko loppuilta olikin mukavaa poutaista ja aurinkoista säätä. Porukkaa oli jo lähtenyt puistosta ja laitteisiin pääsi miltei suoraan. Aiemmin päivällä Tyrskyyn oli pitkä jono ja ilalla sen kyytiin pääsi täysin jonottamatta. Myös Take Off, Troika ja Trombi, olivat laitteita, joihin ei juurikaan tarvinnut enää odotella. Pisimpiä jonoja vetivät MotoGee, Tukkijoki ja Angry Birds-alueen laitteet, kuten Vauhtimato. Vierailun lopuksi jätin suosiolla BOOM:n, koska siihen saa aina jonottaa mutta tällä kertaa asia olikin aivan toisin ja kyytiin pääsikin kahden kierroksen jälkeen. Kun BOOM:ssa käyntiin ei mennytkään niin paljon aikaa, päivän viimeisen ajon kunnian saikin Vauhtimato, jonka kyydissä en ole vuosiin käynyt.

BOOM:n kyytiin pääsikin tällä kertaa pienellä jonotuksella.

Vaikka alkupäivän sade meinasi vähän masentaa, tuli päivästä illaksi hyväksi muuttuneen sään vuoksi oikein onnistunut. Laitteissa pääsi käymään taas paljon ja monta kertaa. Harmiksi High Voltage-laite oli poissa käytössä. Sitä kyllä koeajettiin kahdentoista aikaan mutta se ei avautunut koko päivänä.

Tämän kauden uutuus, Keidas-vesielämysalue, oli saatu myös pienen myöhästymisen jälkeen avattua. Värikäs ja hauskan oloinen alue houkutteli, sateesta huolimatta, useita leikkimään vesisuihkujen keskelle.

Keidas-vesielämysalue oli tämän kauden uutuus.

Puistosta poistuimme jo ennen kahdeksaa vaikka huvitteluaikaa olisi ollut jäljellä reilu tunti. Suuntasimme rannan toiselle puolelle terassille nauttimaan juomat ja ihastelemaan sieltä hienossa ilta-auringossa viuhuvia laitteita.