|

Yksi kuoli onnettomuudessa Tanskassa – vuoristorata romutetaan

Tanskalaisessa Tivoli Friheden-puistossa tapahtui vakava onnettomuus torstaina 14.7.2022, kun Cobra-vuoristoradan viimeinen vaunu suistui raiteiltaan. Turmassa menehtyi 14-vuotias tyttö ja hänen vierellään matkustanut 13-vuotias poika loukkasi kätensä. Tivoli Friheden julkaisi onnettomuuden jälkeen tiedotteen, että he aikovat romuttaa vuoristoradan tapahtuneen vuoksi ja se on jo poistettu puiston laitelistauksesta.

Cobra oli huvipuiston isoin vuoristorata ja tämä oli jo toinen kerta kun siinä on sattunut vakava onnettomuus. Laite avattiin kesällä 2008 ja muutaman viikon käytön jälkeen sen vaunu suistui ja neljä henkilöä loukkaantui. Vuoristorata suljettiin onnettomuuden jälkeen ja se kävi mittavat korjaukset ja tarkastukset, kunnes se avattiin jälleen kesällä 2009.

Tivoli Frihedenin Cobra-vuoristorata on italialaisen Sartorin valmistama ja niitä on tehty vain kaksi kappaletta. Uusin valmistui tänä vuonna Saudi Arabiaan ja saa nähdä vaikuttaako onnettomuus sen toimintaan.