|

Maailman toiseksi pisin vuoristorata puretaan

Englantilainen Lightwater Valley-huvipuisto ilmoitti tällä viikolla paljon pelätyn uutisen ja kertoi purkavansa Ultimate-vuoristoradan. Laite ei ole ollut käytössä vuoden 2019 jälkeen ja se olisi vaatinut mittavia korjauksia, jotta se olisi jälleen saanut kyydittää huvittelijoita. Lightwater Valley on viime vuosia muuttunut enemmän lapsille suunnatuksi puistoksi ja on poistanut laitevalikoimastaan kaikki hurjat laitteet, joista Ultimate on viimeisin. Korjausten tarve ja se, että laite ei enää sovi puiston kohderyhmään, sai omistajat päätymään vuoristoradan purkamiseen.

Ultimate oli avautuesssaan vuonna 1991, maailman pisin vuoristorata, huikealla yli 2200 metrin pituudella ja sai pitää titteliä vuoteen 2000 asti, jolloin Japanissa avattiin 2479 metriä pitkä Steel Dragon 2000-vuoristorata. Ultimate oli muutenkin valtava, sillä sen rata levittäytyi peräti 17 hehtaarin alalle ja siinä oli kaksi nostomäkeä seitsemän minuuttia kestävän ajon aikana.

Maailman pisimmät vuoristoradat TOP 5

SijoitusNimiSijaintiPituus
1.Steel Dragon 2000Nagashima Spa Land, Japani2 479 m
UltimateLightwater Valley, Englanti2268 m
2.BeastKings Island, USA2 244 m
3.FujiyamaFuji-Q Highland, Japani2 045 m
4.Fury 325Carowinds, USA2 012 m
5.Millennium ForceCedar Point, USA2 012 m