|

Alton Towers:n Nemesis avautui uusittuna

Jos seuraa vuoristoratavideoita, niin viime päivinä ei ole voinut välttyä näkemästä hienoja otoksia Nemesis Reborn-radasta. Alton Towers-puistossa, Englannissa, sijaitseva vuoristorata oli koko viime vuoden suljettuna, sillä se purettiin miltei kokonaan ja suurin osa radasta vaihdettiin uuteen. Samalla laitteen vanha harmaa väritys vaihtui mustaan ja radassa menee myös punaisia suonimaisia kuvioita.

Nemesis avattiin vuonna 1994 ja se oli euroopan ensimmäinen vuoristorata, jossa vaunut roikkuvat radan alapuolella. Alton Towers-puiston tarkkojen korkeusrajoitusten vuoksi, laitetta varten kaivettiin syvänteitä, joihin rata sukeltelee ajon aikana. Rata ei näin ollen nouse missään vaiheessa puiden yläpuolelle ja nostomäessäkin on hyödynnetty jo olemassa olevaa rinnettä. Vuoristorata saavutti suuren suosion heti avaamisesta ja on ollut pidetty laite vuosikymmenten ajan.

Aika kuitenkin tekee tehtävänsä myös vuoristoradoille ja niitä on kunnostettava ja tarpeen vaatiessa myös kokonaan rakennettava uudestaan, kuten Nemesiksen kanssa tehtiin. Laite suljettiin vuoden 2022 lopulla ja suurin osa sen radasta ja tukirakenteista uusittiin reilun vuoden kestäneen remontin aikana. Vuoristorata avautui sunnuntaina 16.3.2024, kolme päivää ennen sen 30-vuotispäivää. Avajaispäivänä vuoristorata vetikin puistoon valtavan määrän asiakkaita ja välillä sen kyytiin oli peräti 275 minuutin jono. Uuden synkemmän teeman lisäksi laitteen nimeä myös uudistettiin, kun siihen lisättiin uudelleensyntymistä tarkoittava Reborn-jatko.