|

Tykkimäki 13.6.2023

Viime vuonna jäi Tykkimäki väliin, joten nyt suuntasin riemulla puistoon katsomaan mitä uutta siellä on tarjota. Uusia laitteita ei tullut viime, eikä myöskään tälle kesälle mutta paljon muita uudistuksia, jotka yllättivät positiivisesti.

Saavuimme puistoon puoli tuntia avaamisen jälkeen ja rannekkeet ostimme verkosta parkkipaikalla, sillä ennakkoon ostamalla ja S-etukortilla ranneke on kolme euroa edullisempi kuin portilta ostamalla. Tänä vuonna ranneke ennakkoon on yli 120 cm pitkältä 38€ ja alle 120 cm 31€.

Puiston portilla odotti ensimmäinen suuri uudistus, sillä pääsisäänkäyntirakennuksen tuttu punainen väritys olikin vaihtunut violettiin. Koko rakennus oli remontoitu WC-tiloja myöten. Ennen laitteisiin menoa kävimme syömässä Raveliinissa, jonka sisustus oli myös uusittu paljon viihtyisämmäksi.

Sisäänkäynti oli täysin remontoitu.

Tämän kesän uutuus oli Seikkailu, jossa on peräti 10 erilaista ja tasoista seikkailurataa. Kiipeilemässä oli koko päivän runsaasti lapsia ja näytti olevan suosituin kohde. Erikoista, että tätä uutuutta ei ole hirveästi mainostettu ja oli itsellenikin yllätys, että tämän mittakaavan uudistus oli tehty entiseen Atreenalin-seikkailurataan.

Seikkailuradat sijaitsevat osittain minigolfin päällä.

Viime kesäksi puisto uudisti jo ikävästi kulahtaneen Kummitusjunan palauttamalla sinne vanhoja hienoja efektejä ja tänä kesänä oli onneksi otettu remontin kohteeksi Väärinpäin talo. Entinen Yllätysten talo uudistettiin viimeksi vuonna 2017 ja silloin tehdyt muutokset olivat todella epäonnistuneita. Nyt tässäkin oli palautettu vanhaa, kuten väärinpäin oleva huone ja talon sisältö oli muutenkin paljon iloisempi ja värikkäämpi. Pieni miinus tulee aivan reitin lopulla olevasta oudosta umpikujasta.

Nurinkurinhuone oli tehnyt paluun.

Välillä kävimme katsomassa miltä vieressä oleva Tykkimäki Resort näyttää. Monia öitä Tykkimäen leirintäalueella viettäneenä tuli hieman haikea olo kun kaikki vanhat leirintämökit olivat poistettu ja uusi alue näytti turhan kliiniseltä. Olisi luullut että myös vanhoja mökkejä olisi säilytetty ja niissä olisi hintataso kohtuullisempi mutta uudistuksen myötä on varmaan haluttu pitää tietty ylellisempi imago, johon vanhat mökit eivät sovi. Jos uudet mökit olivat hulppeita niin Minigolf oli sitten vaan leväytetty sorakentälle ja on kyllä karuimpia mitä olen nähnyt. Resortin respa oli muuttanut Aquaparkin rakennukseen ja siellä oleva ravintolatarjonta taas oli todella hienoa. Uudistukset ja majoituksen hinnan nousu vaikuttaa varmasti, että siellä ennen mökeissä leiriytyneet eivät välttämättä enää ota tätä kohteekseen.

Tykkimäki Resort mökkejä.
Viihtyisä Lammenranta-terassiravintola.

Mukava uudistus oli myös että huvipuistoon oli avattu uusi pieni sisäänkäynti vesiliukuratojen alapuolelle, jolloin puiston, Aquaparkin ja leirintäalueen välillä liikkuminen on helpompaa, kuin kiertää aina pitkä matka pääsisäänkäynnin ja metsäpolkujen kautta.

Koko päivän sää helli ja auringon paistaessa lämpötila oli koko ajan n. 24 asteen kohdilla. Loistava sää ei ollut kylläkään houkutellut vielä näin kesäkuun alussa vielä niin paljoa asiakkaita kuin olin odottanut. Kaikkiin laitteisiin pääsi miltei jonottamatta ja välillä sai olla laitteissa vain muutaman muun huvittelijan kanssa. Erityisesti Star Flyerin kyydissä oli joka kerralla vain toinen kanssani. Asiakkaiden puute ei itseäni niin haitannut, sillä silloin pääsee laitteilla ajamaan huomattavasti enemmän kuin heinäkuun ruuhkaisina päivinä.

Miltei kaikki laitteet tuli käytyä päivän aikana useaan otteeseen mutta puiston vauhdikkainpia ajoja tarjoava Loop Fighter antoi minulle varmasti kyydit viimeisin kerran. En tiedä mikä laitteen turvakaarissa on mutta itselläni ne painavat niin pahasti reisiä vasten, että joka kerta ylöslaisin meno on yhtä tuskaa.