|

Taifun on poistunut Tykkimäeltä

Surullisia uutisia tuli Kouvolan suunnasta, kun Tykkimäki on poistanut alkusyksyn aikana legendaarisen Taifun-laitteen. Laite oli Tykkimäen alkuperäisiä laitteita ja avautuessaan se oli puiston suurin ja korkein vekotin.

Saksalaisen Huss:n condor-mallinimellä tunnettu laite oli vanhin alkuperäisellä paikalla toiminut versio ja ehti näin ollen pyörittää huvittelijoita peräti 37 vuoden ajan. Taifun olisi tarvinnut mittavia korjauksia ja koska sen huolto on hankalaa sekä kallista, päätyi puisto luopumaan laitteesta kokonaan. Sen paikalle on kuitenkin jo tilattu uusi laite. Taifunista tulee jäämään puistoon muistomerkki, joka hyvin todennäköisesti on tornin päällä ollut kotka.

Tämän laitteen poistuminen ottaa kyllä koville, sillä se on ollut vuosia suosikkini Tykkimäellä. Toivottavasti tilalle saadaan edes jotain saman tasoista.

Laite-esittely: Taifun – Tykkimäki